FCB Fältman & Malmén

Om oss

Kreativa lösningar i kombination med nära kundsamarbeten gör att vi skapar försäljning idag och bygger starka varumärken över tid. Genom att ständigt vara nyfikna på dig och dina utmaningar får vi en förståelse för din affär och hur den ska kommuniceras.

Kreativitet

Vi ser kreativitet som en ekonomisk hävstång för våra kunder. Genom åren har det blivit en hel del priser, det pris vi är mest stolta över är Årets Byrå. I den tävlingen har vi de senaste 24 åren haft topplaceringar där vi 2024 tog hem en andraplats. 2025 går vi för förstaplatsen!

Globalt nätverk

FCB är det mest lokala globala reklambyrånätverket i världen med kontor i över 80 länder. Som affilierad partner är vi deras nordiska hub.

Lokalt nätverk

I vårt nordiska nätverk arbetar vi tätt med olika media- och reklambyråer i våra grannländer för de kunder som har ett behov av research, insikter och analys från andra lokala marknader.

Historia

Byrån grundades 1965 av Gunnar Fältman och Kaj Malmén. Radarparet Gunnar och Kaj började karriären med kontor på café Corso i centrala Stockholm. Då under det självklara namnet Marsipan & Mandelmassa. Duon var med och formade reklamsverige med banbrytande kampanjer för bland annat RFSU, Abbas, Svenska Spel och Pripps med flera. Nu – nästan 60 år senare – arbetar vi samma filosofi om att vara nyfikna och aldrig stå stilla för att alltid skapa relevant kommunikation.

Hur många svenskar får gonorré ikväll?